+30 2810 396700

Για τη μέλλουσα Μαμά

Οι πλήρως ανακαινισμένες αίθουσες τοκετών καθώς και τα δωμάτια νοσηλείας έχουν διαμορφωθεί με γνώμονα την καλύτερη εμπειρία του τοκετού σας. Συνδυάζοντας την αισθητική με τον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για την πιο γλυκιά στιγμή της ζωής σας.

Οι αίθουσες τοκετών βρίσκονται στο στον 1 όροφο της κλινικής. Οι μαίες μας θα σας υποδεχτούν και θα βρίσκονται δίπλα σας  κατά την διάρκεια του τοκετού. Ο σύντροφός σας μπορεί να σας συνοδεύει στην αίθουσα ωδίνων – τοκετού. Ο συνοδός πρέπει να ακολουθεί τις υποδείξεις του προσωπικού, του θεράποντος Ιατρού και τους κανονισμούς της Κλινικής. Εξειδικευμένος νεογνολόγος παρευρίσκεται στον τοκετό και παρακολουθεί το μωρό σας καθημερινά.

Μητρικός θηλασμός

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ), τη UNICEF και άλλους παγκόσμιους έγκυρους επιστημονικούς οργανισμούς, ο αποκλειστικός θηλασμός για τους πρώτους έξι μήνες, ακολουθούμενος από συνεχιζόμενο μητρικό θηλασμό για τουλάχιστον δύο χρόνια, σε συνδυασμό με την προσθήκη θρεπτικών στερεών τροφών αποτελούν το κλειδί για τη μελλοντική υγεία με ευεργετικές προεκτάσεις στην οικογένεια, την κοινωνία, την οικονομία.

Στόχος μας είναι από τη στιγμή που θα γεννηθεί ένα μωρό, μέχρι την έξοδο του, να εκπαιδεύσουμε αλλά και να εξοικειώσουμε τη νέα μητέρα με τον μητρικό θηλασμό, ώστε να καταλαβαίνει τα οφέλη του και να γνωρίζει την διαδικασία.

Η βαλίτσα του μαιευτηρίου

Από τη στιγμή που μπαίνετε στον μήνα σας, καλό είναι να ετοιμάσετε τη βαλίτσα του μαιευτηρίου. Ενδεικτικά, και ανάλογα με τις προσωπικές σας ανάγκες, πρέπει να έχετε μαζί σας:

 • Νυχτικιά ή πιτζάμες. Θα πρέπει να είναι άνετες και να ανοίγουν στο στήθος για να βοηθούν στο θηλασμό
 • Σουτιέν θηλασμού και εσώρουχα (προαιρετικά μίας χρήσεως)
 • Παντόφλες
 • Είδη προσωπικής υγιεινής: (οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σαμπουάν κ.τ.λ.)
 • Για το μωρό σας θα χρειαστείτε μόνο τα ρουχαλάκια για την έξοδο του. Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα έγγραφα για την εισαγωγή σας.

Παράδοση και παραλαβή βλαστοκυττάρων

Οδηγίες για τη διασφάλιση διαδικασιών παράδοσης και παραλαβής αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων ομφαλοπλακουντιακού αίματος σε Τράπεζες ΟπΑ

Φροντίδα μωρού

Το προσωπικό μας φροντίζει το μωρό σας, ενώ παράλληλα θα σας εκπαιδεύσει, ώστε να μπορείτε να ανταποκριθείτε στα νέα σας καθήκοντα.

Φωτογράφιση του μωρού

Η λήψη των πρώτων φωτογραφιών του μωρού σας πραγματοποιείται στον θάλαμο βρεφών. Αν δεν επιθυμείτε να γίνει η φωτογράφιση, παρακαλούμε δηλώστε το κατά την εισαγωγή σας ή στην προϊσταμένη του νοσηλευτικού ορόφου.

Διαδικασία εισαγωγής

Η εισαγωγή σας γίνεται στο Τμήμα της Υποδοχής. Κατά την εισαγωγή σας θα σας ζητηθεί να δηλώσετε στοιχεία όπως: όνομα, επάγγελμα, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, οικογενειακή κατάσταση, Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης και Ασφαλιστικό Φορέα καθώς και να προσκομίσετε το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

Επιπλέον, στην περίπτωση τοκετού πρέπει να προσκομίσετε τα εξής:

 • Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήρια και των δύο γονέων
 • Ληξιαρχική πράξη γάμου ή ληξιαρχική πράξη συμφώνου συμβίωσης των γονέων με ημερομηνία έκδοσης εντός του τελευταίου εξαμήνου
 • Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης με ημερομηνία έκδοσης εντός του τελευταίου εξαμήνου
 • ΙΒΑΝ της μητέρας για το επίδομα γέννησης
 • Στις  περιπτώσεις που δεν υπάρχει γάμος ή σύμφωνο συμβίωσης των γονέων του νεογνού, είναι απαραίτητη η προσκόμιση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης της μητέρας αυτού

Επίσης, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε δωμάτιο νοσηλείας. Η Κλινική μας διαθέτει έξι (6) θέσεις νοσηλείας.

 1. Τετράκλινο
 2. Δίκλινο οικονομικό(με την επίδειξη κάρτας ανεργίας)
 3. Δίκλινο
 4. Δίκλινο με συνοδό
 5. Μονόκλινο
 6. Suite

Στη συνέχεια και ανάλογα με τον λόγο εισαγωγής σας θα σας καθοδηγήσουμε στο αντίστοιχο τμήμα της κλινικής (αίθουσα τοκετών, χειρουργείο, νοσηλευτικό όροφο). Προτείνουμε να αφήσετε τα τιμαλφή σας στο σπίτι. Σε αντίθετη περίπτωση, παρακαλείστε να τα παραδώσετε στον συνοδό σας κατά την εισαγωγή.

Διαδικασία εξιτηρίου

Ο Ιατρός σας  και ο παιδίατρος θα σας ενημερώσουν για το πότε μπορείτε να αναχωρήσετε από την Κλινική. Συνήθως, ο χρόνος παραμονής σας είναι τρεις (3) ημέρες. Την ημέρα της εξόδου σας επικοινωνήστε με το γραφείο κίνησης για να ενημερωθείτε για τον λογαριασμό σας. Η προϊσταμένη του ορόφου θα σας ενημερώσει για τη διαδικασία εξόδου. Η εξόφληση του λογαριασμού σας μπορεί να γίνει, με μετρητά, με τραπεζική επιταγή ή με οιοδήποτε  άλλη ηλεκτρονική συναλλαγή. Από το γραφείο κίνησης και αφού γίνει η εξόφληση του λογαριασμού σας, θα παραλάβετε όλα τα νόμιμα παραστατικά καθώς και το εξιτήριό σας.

Το γραφείο κίνησης λειτουργεί καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου και αργιών,  από τις 7:30 έως τις 15:00. Εάν η ημέρα εξόδου σας είναι Σαββατοκύριακο ή αργία, η εξόφληση του λογαριασμού σας θα πρέπει να γίνει την επόμενη εργάσιμη μέρα.

 Κατά την αναχώρησή σας θα πρέπει να έχετε παραλάβει τα εξής:

 1. Το βιβλιάριο υγείας του παιδιού σας
 2. Τα νόμιμα παραστατικά παροχής υπηρεσιών
 3. Το εξιτήριό σας

Δήλωση γέννησης παιδιού

Η δήλωση γέννησης του μωρού σας γίνεται ψηφιακά, στο γραφείο κίνησης της Κλινικής. Στο τέλος του κειμένου θα δείτε αναλυτικά τις οδηγίες σε μορφή pdf, όπως αυτές ορίζονται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.