+30 2810 396700

Η Κλινική Euromedica Μητέρα Κρήτης διευρύνει τις ιατρικές της υπηρεσίες

Διαβάστε το άρθρο

Η Euromedica Μητέρα Κρήτης λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2022 ως Γενική Κλινική μετά την απόκτηση της σχετικής άδειας. Το κτίριο έχει ανακαινιστεί, εγκαταστάθηκε σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, τα χειρουργεία ανανεώθηκαν, τρία νέα τμήματα ήδη λειτουργούν, της Γενικής Χειρουργικής, της Πλαστικής Χειρουργικής και το Παθολογικό Τμήμα, ενώ οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, συνεχώς εμπλουτίζονται. Βέβαια διατηρείται στο ακέραιο το Μαιευτικό – Γυναικολογικό Τμήμα, ενώ η κλινική έχει πλέον συμβληθεί με τον ΕΟΠΠΥ.

Η Euromedica Mητέρα Κρήτης λειτουργεί πλέον ως Γενική Κλινική. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για την Κλινική και τις υπηρεσίες της, τι καινούργιο προσφέρει στους ασθενείς;

Το «Μητέρα Κρήτης» γύρισε σελίδα. Από το καλοκαίρι του 2022, μετά την απόκτηση της νέας άδειας, λειτουργούμε ως Γενική Κλινική και μπορούμε να παρέχουμε μία ευρεία γκάμμα υπηρεσιών υγείας, από τη διάγνωση ως τη νοσηλεία για όλες τις παθήσεις. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι εγκαταλείπουμε το Γυναικολογικό- Μαιευτικό Τμήμα. Το αντίθετο. Η κλινική αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της σε όλο το φάσμα. ‘Εχουμε προχωρήσει σε ανακαίνιση του κτιρίου, με τρόπο που να ενσωματώνει τις σύγχρονες προδιαγραφές. Αλλάζουμε τον εξοπλισμό και τοποθετούμε μηχανήματα ιατρικής τεχνολογίας αιχμής. Τα χειρουργεία μας έχουν ανακαινισθεί, τα δωμάτια των ασθενών ανανεώθηκαν, τα εξωτερικά ιατρεία και τα εργαστήρια της κλινικής εκσυγχρονίστηκαν, αποκτήσαμε νέα τμήματα και συνεχίζουμε. Τα πάντα στην κλινική, από τους κοινόχρηστους χώρους, τα δωμάτια, τις αίθουσες των χειρουργείων αλλάζουν και προσαρμόζονται στα σύγχρονα πρότυπα λειτουργίας, υγιεινής και ασφάλειας, αντανακλώντας τη νέα εταιρική ταυτότητα της Euromedica.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από το μαιευτικό και το γυναικολογικό τμήμα, λειτουργούν ήδη άλλα 3 τμήματα. Το τμήμα Γενικής Χειρουργικής, συμπεριλαμβανομένης της λαπαροσκοπικής χειρουργικής υψηλής ευκρίνειας, όπου μπορούμε να αναλάβουμε πληθώρα περιστατικών ακόμα και χειρουργικών επεμβάσεων καρκίνου. Το τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής στο οποίο διενεργούνται όλες οι επεμβάσεις αποκατάστασης και αισθητικής και το Παθολογικό Τμήμα με το οποίο συνεργάζονται εξειδικευμένοι παθολόγοι στη διαχείριση όλων των σοβαρών παθήσεων της ειδικότητας τους, όπως η υπέρταση, ο διαβήτης κ.α. Ο σχεδιασμός μας περιλαμβάνει τη λειτουργία και άλλων τμημάτων, ενώ ήδη έχει παραγγελθεί και σύντομα θα εγκατασταθεί πρόσθετος εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας. Θα ήθελα εδώ να προσθέσω, ότι στην Κλινική λειτουργεί το πιο σύγχρονο και εξειδικευμένο Τμήμα Μαστού στη Κρήτη. Στο κέντρο διενεργούνται από τις πιο απλές ως τις πιο σύνθετες εξετάσεις και ιατρικές πράξεις, όπως πλήρης ψηφιακός έλεγχος μαστών, υπερηχογραφήματα υψηλής ανάλυσης, ελαστογραφία, μαγνητική τομογραφία, βιοψίες βλάβης στο μαστό με χρήση υπερήχων, βιοψία αλλοιώσεων με ρομποτικό σύστημα στο μαστογράφο χωρίς χειρουργείο και αφαίρεση αλλοιώσεων με σύστημα κενού (vacuum) χωρίς χειρουργείο. Το Τμήμα Μαστού υποστηρίζεται από εξειδικευμένους χειρουργούς, οι οποίοι αναλαμβάνουν όλες τις επεμβατικές πράξεις, τόσο για την αντιμετώπιση των παθολογικών καταστάσεων όσο και για την αισθητική αποκατάσταση.


Η κλινική διαθέτει επίσης Νεογνολογικό Τμήμα με δυνατότητα εξειδικευμένων εξετάσεων, όπως υπερηχογραφήματα ισχίων νεογνών, ελέγχου ακοής μεταβολικών νοσημάτων κλπ. Σε όλα τα τμήματα και εργαστήρια της κλινικής απασχολούνται πολύ καλά εκπαιδευμένοι και εξειδικευμένοι γιατροί. Πολύ σύντομα θα λειτουργήσει και το Ορθοπεδικό Τμήμα, στο οποίο θα μπορούν να πραγματοποιηθούν όλες οι επεμβάσεις της σύγχρονης ορθοπεδικής, ενώ θα λειτουργήοουν και εργαστήρια Αξονικής και Μαγνητικής τομογραφίας. Τα τμήματα αυτά θα συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της Κλινικής, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προς όλους.

Πρόσφατα ανακοινώσατε τη συνεργασία της Κλινικής με τον ΕΟΠΥΥ. Θα δέχεστε, δηλαδή, όλους τους ασθενείς, ακόμα και για τους τοκετούς, με την κάλυψη του ΕΟΠΠΥ;

Ακριβώς αυτό. Η κλινική έχει πλέον συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ, πράγμα που επιτρέπει στους ασθενείς τη διενέργεια εξετάσεων στα εξωτερικά ιατρεία και τα εργαστήρια, καθώς και τη νοσηλεία, συμπεριλαμβανομένων των τοκετών και των γυναικολογικών εξετάσεων, με τη χρήση του δημόσιου ασφαλιστικού φορέα, δηλαδή του ΕΟΠΥΥ αλλά και άλλων ασφαλιστικών ταμείων. Στόχος μας είναι η κλινική να είναι προσβάσιμη σε όλους. Συμβληθήκαμε με τον ΕΟΠΥΥ για όλες τις ιατρικές μας πράξεις, ενώ συζητούμε τη συνεργασία και με άλλα ασφαλιστικά ταμεία. Η Euromedica Μητέρα Κρήτης είναι μία κλινική που ξεκίνησε την πορεία της πριν από περίπου 25 χρόνια. Το 2000 απορροφήθηκε από τον όμιλο Euromedica και σήμερα έχει καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη ιδιωτική μαιευτική και γυναικολογική κλινική στην Κρήτη με τους περισσότερους τοκετούς από όλα τα δημόσια νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές του νησιού.

Τώρα το «Μητέρα Κρήτης» στοχεύει να μετεξελιχθεί στη μεγαλύτερη ιδιωτική Γενική Κλινική στο νησί, με υψηλό επίπεδο ιατρικών υπηρεσιών και φροντίδας προς τον ασθενή, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ανάλογες μονάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Στην πορεία αυτή, θέλουμε μαζί μας τους κατοίκους του νησιού. Γιατί, όπως καλά ξέρετε, μπορεί η μονάδα να βρίσκεται στο Ηράκλειο, αλλά απευθύνεται γενικότερα σε όλη την Κρήτη. Μάλιστα, επενδύοντας στο υψηλό τουριστικό προφίλ του τόπου μας, η Κλινική δημιούργησε ένα ειδικό Τμήμα Διεθνών Ασθενών για την άρτια εξυπηρέτηση των τουριστών και την ασφαλή επιστροφή στον τόπο κατοικίας τους. Τα ασθενοφόρα της κλινικής μπορούν να καλύψουν ανάγκες σε όλο το νησί και αυτό μας δίνει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ιδιαίτερα ισχυρό κατά την περίοδο αυξημένης ζήτησης, τους καλοκαιρινούς μήνες. Η Euromedica, όπως γνωρίζετε, λειτουργεί επίσης δύο σύγχρονα διαγνωστικά κέντρα στην Κρήτη, τη Euromedica – Παγκρήτια Υγεία στο Ηράκλειο και την Euromedica – Εγκέφαλος Ρεθύμνου στο Ρέθυμνο. Η συνεργασία των δύο διαγνωστικών κέντρων και της Κλινικής μας ενισχύει τη γεωγραφική κάλυψη του νησιού σε επίπεδο διάγνωσης και νοσηλείας.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε διαρκώς υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και να ανταποκρινόμαστε στον ασθενή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και αυτό το πετυχαίνουμε όχι μόνον με τη συνεχή αναβάθμιση του κτιριακού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αλλά και την εξειδικευμένη ομάδα των γιατρών, τις κατάλληλες συνεργασίες και το έμπειρο νσσοηλευτικό προσωπικό.
Στην ιατρική, όπως όλοι γνωρίζουμε, οι εξελίξεις δεν σταματούν ποτέ. Το ίδιο και στην κλινική μας, που παρακολουθεί στενά την πρόοδο σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών υγείας και την εφαρμόζει, στο πρότυπο των βέλτιστων διεθνών πρακτικών. Η κλινική μας, μέλος του ομίλου Euromedica, ενός από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς παρόχους υπηρεσιών υγείας, επιδιώκει να αποτελέσει για τους κατοίκους της Κρήτης, όχι μόνον μία αξιόπιστη λύση για το ιατρικό τους πρόβλημα αλλά και την καλύτερη επιλογή.