+30 2810 396700

Βιοπαθολογίας

Σημαντικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία της Γενικής Κλινικής Euromedica Μητέρα Κρήτης διαδραματίζουν τα Διαγνωστικά Εργαστήρια, δεδομένου ότι εδώ υλοποιείται κάθε χρόνο ένας τεράστιος όγκος εργαστηριακών αναλύσεων, εξυπηρετώντας εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς.

Ειδικότερα, το Βιοπαθολογικό εργαστήριο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με αυτοματοποιημένους και σύγχρονους αναλυτές και στελεχωμένο με έμπειρο και άρτιο επιστημονικό προσωπικό, αποτελείται από τα εξής τμήματα:

Μικροβιολογικό

Στο Μικροβιολογικό της Γενικής Κλινικής Euromedica Μητέρα Κρήτης διενεργούνται καλλιέργειες ποικίλων βιολογικών υγρών σε ειδικά θρεπτικά υλικά, εντοπισμός και ταυτοποίηση του παθογόνου μικροοργανισμού,και έλεγχος ευαισθησίας στα αντιβιοτικά (αντιβιόγραμμα), μικροσκοπικές εξετάσεις, όπως γενική ούρων, γενική και παρασιτολογική κοπράνων. Παράλληλα, εδώ πραγματοποιούνται αιμοκαλλιέργειες για αερόβια και αναερόβια βακτηρίδια.

Βιοχημικό

Με τις βιοχημικές εξετάσεις εντοπίζονται τυχόν δυσλειτουργίες του οργανισμού, καθώς επίσης και μεταβολικές διαταραχές.

Πιο αναλυτικά, στο βιοχημικό εργαστήριο εκτελούνται εξετάσεις αίματος για τον λειτουργικό έλεγχο της νεφρικής (ουρία, κρεατινίνη, ουρικό οξύ), της ηπατικής (SGOT,SGPT, g-gt, χολερυθρίνη, ALP, λευκώματα), της παγκρεατικής (αμυλάση ορού και ούρων) και της οστικής λειτουργίας (ασβέστιο, φώσφορος, μαγνήσιο). Ακόμα, διενεργείται λιπιδαιμικός έλεγχος (χοληστερίνη, HDL, LDL, τριγλυκερίδια), έλεγχος μεταβολισμού του σιδήρου (σίδηρος, τρανσφερρίνη, TIBC) και προσδιορισμός ηλεκτρολυτών βιολογικών υγρών, βιταμινών, πρωτεϊνών οξείας φάσεως και καρδιακών δεικτών. Όλες οι παραπάνω εξετάσεις διενεργούνται με τη χρήση αναλυτών που βασίζονται σε τεχνολογία αιχμής. 

Αιματολογικό

Με τις αιματολογικές εξετάσεις εντοπίζονται και παρακολουθούνται πάσης φύσεως αιματολογικά νοσήματα, ιδίως οι κακοήθειες, με τη χρήση αυτόματων αναλυτών κορυφαίας τεχνολογίας.

Ανοσολογικό-Ορμονολογικό

Στα εργαστήρια της Γενικής Κλινικής Euromedica Μητέρα Κρήτης, διεξάγονται ορολογικές εξετάσεις, με τη χρήση αναλυτών κορυφαίας τεχνολογίας, με στόχο την ανίχνευση ορολογικών δεικτών στον οργανισμό.

Επίσης, διενεργούνται εξετάσεις για την παρακολούθηση δεικτών που αφορούν την υπέρταση, την οστεοπόρωση, τον θυρεοειδή, τα επινεφρίδια, τις αλλεργίες, τα αυτοάνοσα νοσήματα και τον προσδιορισμό παραγόντων συμπληρώματος.

Παράλληλα, μπορούν να υλοποιηθούν και εξετάσεις για τον εντοπισμό και τη συγκέντρωση σειράς καρκινικών δεικτών στο αίμα, όπως PSA, free PSA, CEA, CA19-9, CA15-3, CA125, a-FP.