+30 2810 396700

Αύξηση τοκετών και μείωση συχνότητας καισαρικών τομών στο Μητέρα Κρήτης την τριετία 2018-2020: συμβολή στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος

Διαβάστε το άρθρο

Καθώς η αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και του δημογραφικού προβλήματος αποτελεί επιτακτική ανάγκη και μείζον εθνικό θέμα το ΜΗΤΕΡΑ Κρήτης – Euromedica ανακοινώνει με ικανοποίηση την αύξηση των τοκετών που διενεργήθηκαν στην Κλινική κατά 2.5% και 3% (και συνολικά 5.5%) για την τριετία 2018-2020.

Επιπλέον, ακολουθώντας τις οδηγίες της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και των Ελληνικών και Διεθνών επιστημονικών φορέων για την ανάγκη μείωσης του υπερβολικά μεγάλου αριθμού καισαρικών τομών ανακοινώνει συχνότητα κολπικού τοκετού 54% έναντι 46% καισαρικής τομής για το 2020 – που θεωρούνται εξαιρετικά ποσοστά για τα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας (η χώρα μας συγκαταλέγεται σε αυτές με την μεγαλύτερη κατάχρηση στη διενέργεια καισαρικών τομών).

Με εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο δυναμικό μας και με οδηγό την προάσπιση της υγείας της γυναίκας και του νεογνού προχωράμε μπροστά!

Ακολουθεί και η αντίστοιχη δημοσίευση από neakriti.gr:

https://www.neakriti.gr/article/kriti/1608586/mitera-kritis-auxisi-toketon-kai-meiosi-suhnotitas-kaisarikon-tin-trietia-2018-2020/

Παράλληλα μπορείτε να παρακολουθήσετε τη σχετική συνέντευξη που παραχώρησε ο δρ. Σταύρος Σηφάκης στο CRETA TV στη σελίδα της κλινικής μας στο Facebook:

https://www.facebook.com/miterakritis